Klövsjö ligger i hjärtat av Jämtland, ca 48 mil från Stockholm och 10 mil söder om Östersund. Från Stockholm har du nu 30 mil med motorväg till Hudiksvall, och sedan 18 mil på god landsväg till Klövsjö. Sveriges vackraste by kan skylta med eget mikrobryggeri, eget gårdsmejeri och stenugnsbageri, alla prisbelönade för sina specialiteter. Lite längre ner på sidan hittar du länkar till hemsidor med ytterligare info om Klövsjö och vad byn med omnejd har att erbjuda.

Vinter i Klövsjö

Klövsjö ingår i Vemdalen Skidområdet tillsammans med Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Totalt finns här 58 nerfarter och 35 liftar, inte att undra på att Vemdalen växer snabbast i Sverige. I de senaste åren har det tillkommit hela 5 express-sittliftar, ingen annan skidort i Skandinavien kan uppvisa liknande investeringstakt. Denna korta animerade film ger dig et inblick i området och skidbackarna.

Vintern är fantastisk! Vemdalen är ett av Skandinaviens snösäkraste skidområden. Här har du skidåkning utför och på längden utanför dörren. Söker du flera upplevelser kan du även åka skoter, prova ridning eller kanske en tur med hundspann skulle passa bra?

Från två nedfarter

Sommar i Klövsjö

Sommaren i fjällen har fantastiskt mycket att erbjuda både stor som liten!  Du kan fiska, cykla, hyra kanot, spela golf, rida och vandra bl.a. Eller varför inte ge dig ut på en spännande vilt safari!

Hva skjer i Klövsjö

Klövsjö Gårdsbryggeri & Restaurat HulmeLiret

KGB är ett microbryggeri med ett rikt urval av prisbelönt kvalitetsöl. Du kan prova produkterna på Hotell Klövsjöfjäll eller varför inte på KGB´s egna Restaurant HumleLiret. Här erbjuder Karolina och Nayar en spännande meny bestående av lokala specialiteter med en latinsk vridning.
Boka bord på http://www.kgb-bryggeri.se/

Kullens Gårdsmejeri

Har du först hittat till Klövsjös stolthet, så kommer du säkerligen tillbaka för att köpa mer ost varje gång du besöker byn. Med sin egen lokala variant på permesan – Maximus , den mjuka blåmögelosten Cremona eller någon av de andra ostarna från get och ko så är detta en säker vinnare för alla som gillar ost.

Klövsjö Stenugnsbageri

Fjällens bästa bröd och bakelser hittar du lite längre ner i byn. På Stenugnsbageriet kan man erbjuda flera prisbelönade specialbröd, och är du sugen på lite fredagsmys, så är det pizza-kväll varje fredag.

Vemdalen och Klövsjö växer snabbast i Sverige, och på nätet får du fortlöpande information om vad som är på gång.
Här är några länkar som vi tror du kommer att gilla:

Sidor med utförlig info om Klövsjö och Vemdalen:
http://vemdalen.se/
http://www.skistar.com/sv/vemdalen/
http://www.klovsjoby.se/